Martin Písařík usmažil kapustové karbanátky

Největší audioportál na českém internetu

Patrik Rozehnal, Martin Písařík a Naďa Konvalinková | Foto: Petr Jindra

Martin Písařík usmažil kapustové karbanátky

Do rozhlasové kuchyně přišel vařit herec, ale také tak trochu zpěvák a kuchař – Martin Písařík. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ním dělali jeho oblíbené kapustové karbanátky, tak jak je dělávala Martinova maminka.

Dozvěděli jste se, jak „chudě“ se u Písaříků vařilo, když byl Martin malý, kdo je u nich v rodině kuchařským guru a jak chodí Martin nakupovat. Vzpomínalo se také na herecké začátky, ale i na to, jak starší kolegové pomáhají kandrdasům a slyšeli jste také oficiálně vůbec poprvé Martinovu písničku Srdce zlatý, která vyjde na podzim i na CD.

Kapustové karbanátky:
1 kapusta, 2 vejce, 2 cibule, 3 stroužky česneku, trochu soli, majoránky a pepře, 2 housky namočené v mléce, mléko, asi půl kilogramu mletého vepřového masa, strouhanka na obalení, olej na smažení

Kapustový karbanátek s bramborovou kaší

Postup:
Kapustu opereme, povaříme a vychladlou umeleme spolu s cibulí a česnekem (množství dle chuti a žlučníku). Potom dáme do mísy, přidáme housky namočené v mléce, vejce, majoránku, mleté maso, sůl a pepř. Podle potřeby zředíme mlékem nebo zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme karbanátky a smažíme je na oleji.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.