Martin Písařík usmažil kapustové karbanátky

Do rozhlasové kuchyně přišel vařit herec, ale také tak trochu zpěvák a kuchař – Martin Písařík. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ním dělali jeho oblíbené kapustové karbanátky, tak jak je dělávala Martinova maminka.

Dozvěděli jste se, jak „chudě“ se u Písaříků vařilo, když byl Martin malý, kdo je u nich v rodině kuchařským guru a jak chodí Martin nakupovat. Vzpomínalo se také na herecké začátky, ale i na to, jak starší kolegové pomáhají kandrdasům a slyšeli jste také oficiálně vůbec poprvé Martinovu písničku Srdce zlatý, která vyjde na podzim i na CD.

Kapustové karbanátky:
1 kapusta, 2 vejce, 2 cibule, 3 stroužky česneku, trochu soli, majoránky a pepře, 2 housky namočené v mléce, mléko, asi půl kilogramu mletého vepřového masa, strouhanka na obalení, olej na smažení

Kapustový karbanátek s bramborovou kaší

Postup:
Kapustu opereme, povaříme a vychladlou umeleme spolu s cibulí a česnekem (množství dle chuti a žlučníku). Potom dáme do mísy, přidáme housky namočené v mléce, vejce, majoránku, mleté maso, sůl a pepř. Podle potřeby zředíme mlékem nebo zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme karbanátky a smažíme je na oleji.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.