Martin Severa uvařil slávky na rajčatech se smetanou
Pod dohledem televizního moderátora Martina Severy jsme se věnovali francouzské kuchyni. Spolu s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem uvařili slávky na rajčatech se smetanou.
Martin Severa pobyl ve Francii nějaký ten čas, když tam Francouze učil česky. Zamiloval si nejen tamní jídla, ale i vína a rád se tam kvůli nim vrací. Dozvěděli jste se také, proč miluje moře, šneky nebo farmářské trhy.
Markéta Vejvodová vám prozradila, co je základem francouzské kuchyně a proč byla připsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.
Slávky na rajčatech:
asi 1 kilogram čerstvých slávek, konzerva loupaných rajčat, cibule, česnek, petrželová nať a smetana
Postup:
Nakrájíme cibuli na půl kolečka, česnek na plátky, dáme lehce osmahnout na olivový olej, přidáme oloupaná nakrájená rajčata na čtvrtky a když se to "produsí", tak přidáme slávky, podlijeme vodou a necháme dusit. Nakonec přidáme petrželku a zalijeme smetanou. Celé se to ještě jednou provaříme. Podáváme s bagetou zapečenou s petrželkou a máslem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka