Martin Stránský upekl skládané brambory
Do Pochoutkové kuchyně se vřítil doktor House, tedy jeho český představitel – herec Martin Stránský. Z Plzně si do rozhlasové kuchyně přivezl oblíbený rodinný recept na skládané brambory. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si je podle jeho rad poskládali do zápékací mísy.
Také se ho ptali na oblíbená jídla, na hokejová utkání plzeňských herců, na hraní doktorů v seriálech, na to, kolik má lékařských plášťů, jestli ví něco o staročeské kuchyni a řeč se stočila i k natáčení rozhlasových her a knih.
Skládané brambory:
1 kilogram brambor (buď typu A nebo červených), 1/8 másla, 1 kelímek šlehačky, 1 pytlík strouhanky, 6 až 8 vajíček a sůl
Postup:
Uvaříme si brambory a vajíčka na tvrdo. Vymažeme zapékací mísu máslem a začneme vrstvit - jedna vrtva = nakrájené brambory a vajíčka na plátky, posypat strouhankou a prolít smetanou a takto pokračujeme... Dle chuti osolíme. Až dovrstvíme, vložíme mísu do trouby a necháme 15 minut zapéct na 160 až 180 °C.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.