Miloš Knor uvařil čočku na kyselo s klobásou a vajíčkem
V kuchyni bylo tentokrát pěkně veselo. Hostem Pochoutek na stojáka byl komik Miloš Knor, který přijel až z jižních Čech. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi udělal svoji oblíbenou čočku na kyselo s klobásou a vajíčkem.
Dozvěděli jste se, jestli má Miloš něco společného s velkou firmou na polévky, jaké gastronomické zběsilosti jsou schopni doma sníst, jaká jídla zvládne uvařit zpaměti a které soutěže vyhrál s jídlem. Od Markéty Vejvodové jste se dozvěděli o zvláštních druzích čočky i o té nejlepší na světě. Jmenuje se Puy a prý se nikdy nerozvaří.
Čočka na kyselo s klobásou a vejcem:
350 g zelené nebo hnědé čočky, 3 lžíce oleje, 20 g najemno nasekané cibule, 25 g hladké mouky, trochu škrobu, 1 malý bobkový list, trochu tymiánu, sůl, čerstvě mletý pepř, jemný ocet nebo citronovou šťávu, 4 klobásy, olej, 4 vejce, kmín
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.