Miloš Knor uvařil čočku na kyselo s klobásou a vajíčkem

V kuchyni bylo tentokrát pěkně veselo. Hostem Pochoutek na stojáka byl komik Miloš Knor, který přijel až z jižních Čech. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi udělal svoji oblíbenou čočku na kyselo s klobásou a vajíčkem.

Dozvěděli jste se, jestli má Miloš něco společného s velkou firmou na polévky, jaké gastronomické zběsilosti jsou schopni doma sníst, jaká jídla zvládne uvařit zpaměti a které soutěže vyhrál s jídlem. Od Markéty Vejvodové jste se dozvěděli o zvláštních druzích čočky i o té nejlepší na světě. Jmenuje se Puy a prý se nikdy nerozvaří.

Čočka na kyselo s klobásou a vejcem:
350 g zelené nebo hnědé čočky, 3 lžíce oleje, 20 g najemno nasekané cibule, 25 g hladké mouky, trochu škrobu, 1 malý bobkový list, trochu tymiánu, sůl, čerstvě mletý pepř, jemný ocet nebo citronovou šťávu, 4 klobásy, olej, 4 vejce, kmín