Miroslav Kuchař připravil lososa s brambory, ochutnával Milan Drobný
Smaženého lososa se strouhaným citrónem a bramborami na másle s petrželkou naservíroval Miroslav Kuchař z hotelu a restaurace Diana na Praze 9.
Ochutnával muzikant a zpěvák Milan Drobný. Dozvěděli jste se, na jakou školu chodil, který známý herec ho učil, proč pije víno při koncertech a jak dělá svůj thajský guláš. Ochutnal i německé víno a zavzpomínal na veselé okamžiky.
Smažený losos s bramborami:
- 4 filety z lososa po 250 g, vejce, strouhanka, hladká mouka, olej, zmražený citron, sůl, malé kulaté brambůrky (nebo nakrájené na čtvrteky), červená cibulka (nebo šalotka), oříšek másla, petrželka
Postup:
Čerstvého lososa si lehce osolíme a obalíme v klasikém trojobalu - hladká mouka, vajíčko, stouhanka. Smažíme v oleji, ideálně ve fritovacím hrnci, na 150 °C cca 10 minut. Jako příloha se podávají brambory (na čtvrtky nebo malé brambůrky, které se pak nemusejí krájet). Brambory se uvaří, oloupou a na zpěněné červené cibulce nebo šalotce brambory orestujeme, přidáme máslo, sůl a kadeřavou petrželku.
Tip k podávání: Rybu můžete dochutit a zároveň ozdobit nastrouhaným cintrónem. Jak na to? Rozpůlíte cintrón, vyndáte z něj pecičky, necháte ho zamrazit a poté ho zmrzlý nastrouháte na rybu včetně kůry.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.