Mojmír Maděrič připravil holandský řízek z bůčku s bramborovou kaší

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se setkali u plotny s moderátorem, hercem a muzikantem Mojmírem Maděričem. Ten miluje maso a tak si udělali pravý holandský řízek z bůčku.

Dozvěděli jste se, co je pro Mojmíra větší láskou - jídlo nebo herectví, jaké to je sedět na jevišti u stolu plného jídla a kdo ho učil vařit. To vše doplnila i hra s pěti slovy z kuchyně, rychlovýslech a písničky.

Holandský řízek:
1 kg vepřového bůčku, 2 až 3 cibule, koření dle chuti, sklenice mléka, 20 dkg eidamu, 1 kg brambor, trochu másla, strouhanka na obalení, vejce

Při přípravě jsme používali také mixér a šlehač.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.