Na chatrné nervy se dřív pojídaly velmi zvláštní kombinace potravin
Stres a nervozita nás provázejí na každém kroku. Věčně někam spěcháme, něco prošviháváme, nemáme čas na rodinu a přátele.
Jsme podráždění, roztěkaní, neumíme odpočívat a špatně spíme. Kupodivu v době, která se nám s odstupem let zdá tak poklidná a idylická, často řešili ten samý problém. Jen u toho neměli na uchu mobil a plný šuplík léků. Jak tedy najít klid v duši?
Ve Šťastném domově doporučují na chatrné nervy jíst hodně syrových jablek a vůbec nepít černou kávu, protože ta nervy rozrušuje. Další, nervy sílící jídla, jsou rozinky s ušlehaným bílkem a ovesné vločky se smetanou. Z bylinek uklidňuje odvar z máty, kontryhele a meduňky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka