Na Rakovnickém posvícení v sobotu padali vedrem i králíci. Návštěvníkům teplo ale nevadilo a skvěle se bavili

1. září 2024 07:00

Centrem Rakovníka včera zněla hudba i smích dětí. Rakovnické posvícení tentokrát nabídlo opravdu bohatý doprovodný program. Lidé se mohli před horkem na chvilku schovat na výstavě kaktusů v budově gymnázia nebo si užít chvíle klidu v botanické zahradě.

Ulice v okolí Husova náměstí v centru Rakovníka zaplnily stánky s občerstvením, kde mohli návštěvníci ochutnávat dobrá vína nebo pivo z malých pivovarů. Přímo na Husově náměstí se zabydlely atrakce lunaparku. Nechyběla autíčka, skákací hrady, střelnice a kolotoč. Z jedné strany náměstí voněly čerstvě ugrilované klobásy, z druhé potom cukrová vata a smažené langoše.

Hned na dvou hudebních scénách vedle kostela se už od dopoledne střídaly kapely. Ani polední horko neodradilo skalní fanoušky rakovnického Brass Bandu. Dorazili v hojném počtu a skvěle se bavili. Hudební program pod názvem Posvícení OPEN AIR 2024 nabídlo také letní kino. Nejvíc návštěvníků však ocenilo doprovodný program, který se odehrával hned na několika místech.

Brass Band Rakovník předvedl skvělou show

Tuto neděli (1. 9. 2024) mohou lidé ještě zajít do letního kina na koncert. Od 10 hodin dopoledne jim zahraje lidová kapela Fešáci. V

budově Gymnázia Zikmunda Wintra pokračuje mezi 9.-17. hodinou výstava kaktusů a sukulentů.

Od 9 do 16 hodin bude mít otevřeno rakovnická pobočka Českého svazu chovatelů ve Vladislavově ulici, kde se koná výstava králíků, holubů, drůbeže a exotického ptactva.

Zajít můžete i na prodejní výstavu masožravých rostlin v botanické zahradě Střední zemědělské školy Rakovník. Jak takové rostliny pěstovat, vám poradí rakovnický expert a nadšený pěstitel František Pazdera.

Zájemci o masožravé rostliny dostali zdarma i podrobný návod k pěstování
Spustit audio