Nejlepší tvarohová náplň na světě podle cukráře Josefa Maršálka

Jestli rádi pečete buchty, plněné koláče a další sladké pochoutky, určitě se vám bude hodit recept na skvělou tvarohovou náplň.

Ingredience
  • 500 g tvarohu v kostce
  • 3 celá vejce
  • 100 g moučkového cukru nebo krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z 1 citronu
  • 50 g rozinek
  • rum na namočení

V míse smícháme tvaroh s vejci. Vejce dodají náplni vláčnost a potřebný tuk, proto dodáváme celá tři vejce. Pak přisypeme moučkový cukr i s vanilkovým cukrem a kůru z citronu. Na závěr přidáme rozinky, které jsme nechali předem přes noc namočené v rumu.

Důležité je, aby náplň mícháním příliš nezřídla. Musí stále držet tvar, když ji nabereme na lžíci.

Zlaté pravidlo pro přípravu tvarohové náplně je, že nikdy nepoužíváme tvaroh ve vaničce. Vždy použijeme tvaroh zabalený v alobalu do kostky. Je pevnější a tu pevnost vyžadujeme pro to, aby náplň z buchet nebo koláčů nevytekla.

Josef Maršálek

Josef Maršálek

Cukrářem se toužil stát už od mala a mohly za to jeho babičky. Od 19 let sbíral zkušenosti, později pracoval v londýnském obchodním domě  Harrods, jeho dezerty ochutnávala i královská rodina, a nějakou dobu působil také v Indii.

V roce 2018 se vrátil, založil vlastní značku sladkých dobrot, aby ji po roce opustil a věnoval se dalším projektům. Je jedním z porotců televizní cukrářské soutěže Peče celá země, vydal svou knihu, věnuje se cukrářským konzultacím, vede kurzy pečení a cukraří pro sebe, přátele i nás posluchače.

Jeho cukrářské rady uslyšíte v našem vysílání v pořadu Pochoutkový rok každou neděli po 10. a v repríze po 21. hodině na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.