David Huf připravil krůtí rolky a zeleninový ratatouille
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si do Pochoutek pozvali fitness trenéra a mistra světa v aerobiku Davida Hufa. Ten přinesl recept na krůti rolky a zeleninový ratatouille.
Řeč se během vaření stočila k Davidově cvičení, zálibám i oblíbeným sladkostem. David Huf všem poradil, co mají dělat, aby nepřibrali. Prozradil, jak často doma vaří, a přes které sporty se dostal k aerobiku.
Krůtí rolky:
krůtí maso, parmská šunka, parmezán, olivový olej, sušená rajčata, sůl, pepř
Postup:
Krůtí prsa nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme a osolíme, opepříme, opaprikujeme, posypeme parmezánem nebo mozarellou, srolujeme a obalíme parmskou šunkou do svitku, který můžeme protknout špejlí nebo zabalit nitkou.Na pekáčku rozpálíme olivový olej, rolky vložíme a dáme péct do trouby.
Zeleninový ratatouille
1 větší lilek, 1 středně velká cuketa, 2 zralá rajčata, 2 velké červené papriky, 1 plechovka loupaných rajčat, 4 stroužky česneku, olivový olej, sušený rozmarýn, sušený tymián, 2 cibule, pepř a sůl
Postup:
Na středně velké kousky nakrájíme lilek, cuketu, rajčata, papriky a cibuli, česnek na plátky. Zeleninu chvilku podusíme ve vodě, na pánev dáme trošku olivového oleje, přidáme cibuli a česnek, změklou zeleninu okořeníme majoránkou, bazalkou, tymiánem, chilli papričku, po 10 minutách vznikne kompaktní směs.
Reprízováno 16. června 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.