Jiří Schmitzer usmažil tvarohové koblihy

Největší audioportál na českém internetu

Jiří Schmitzer v Pochoutkách | Foto: Petr Jindra

Jiří Schmitzer usmažil tvarohové koblihy

S hercem a písničkářem Jiřím Schmitzerem jsme trávili dopoledne v naší rozhlasové kuchyni. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si ho pozvali, aby společně usmažili mísu domácích tvarohových koblih.

Během vaření povídali o tom, jak doma Jiří pomáhá s úklidem, proč je stále tak hubený a co by chtěl vyučovat na DAMU. Dozvíte se i něco o přípravě koblih, jejich historii i o slané variantě. Nenechte si ujít jedinečného hosta na Regionu.

Tvarohové koblihy:
kostka polotučného měkkého tvarohu, 4 vejce, 4 lžíce mléka, 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, rum, olej na smažení, cukr, rozinky namočené do tuzemského rumu (tuzemák), špetka soli a savý papír

Jiří Schmitzer v Pochoutkách

Postup (doslovný návod od Jiřího Schmitzera):
"Smíchá se to a přiměřené bobky se házejí do oleje, pak se daj na piják, pak se daj na talíř a pocukrují"