Pochoutky s Janou Krausovou
V Pochoutkách se dělali krůtí steaky s máslovým špenátem a bramborovo-celerovým pyré. K tomu salát z baby špenátu s ořechy s dýňovými semínky a nakonec jahody s medem a pepřem se zakysanou smetanou. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili s herečkou Janou Krausovou.
Během přípravy tohoto degustačního menu si povídali o tom, jak se vaří na zámku na Sedlčansku, který vlastní spolu s hercem Karlem Rodenem. Také zjistíte, že celé menu je bezlepkové a v reportáži něco málo o celeru.
Krůtí steaky: krůtí prsa, 2 lžíce medu, šťáva z jednoho citronu, pár stroužků česneku, sůl, olivový olej, cibule
Máslový špenát: čerstvé špenátové listy, stroužek česneku, oříšek másla, zakysaná smetana
Salát: listy čerstvého baby špenátu, plátky citronu, šťáva z jednoho citronu, opražená piniová a dýňová semínka, olivový olej, trochu bílého vinného octa a sůl s medem
Jahody na pepři: čerstvé nebo mražené jahody, paličkou drcený pepř, 3 lžíce medu, zakysaná smetana
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka