Tereza Boučková upekla bulharskou musaku

Největší audioportál na českém internetu

Tereza Boučková hraje hru se slovy | Foto: Jaroslava Indrová, Český rozhlas

Tereza Boučková upekla bulharskou musaku

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si pozvali do Pochoutek jako hosta spisovatelku Terezu Boučkovou. Ta dodnes ráda peče musaku podle své bulharské babičky. A tak se rozhodla, že nás ji naučí a odhalí tajemství bulharské kuchyně.

U vaření se vždy dobře povídá, takže jste se dozvěděli, co ještě dobrého vařila a pekla bulharská babička, co dobrého Tereza ochutnala a jaká jídla má ráda. Prozradila nám, jak dlouho se píše jedna kniha, jestli je lépe být hladový nebo sytý a zda jako pošťačka mohla nosit v brašně s dopisy i jídlo a proč ji honil zlý pes.

Bulharská musaka:
1 velká cibule, trochu sádla, ½ kg hovězího mletého masa, bulharská směs koření čubrica, 1 kg brambor, 3 menší cukety, jedno vajíčko, trochu mléka na rozkvedlání, sůl, pepř a zakysaná smetana

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.