Mojmír Maděrič připravil holandský řízek z bůčku s bramborovou kaší
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se setkali u plotny s moderátorem, hercem a muzikantem Mojmírem Maděričem. Ten miluje maso a tak si udělali pravý holandský řízek z bůčku.
Dozvěděli jste se, co je pro Mojmíra větší láskou - jídlo nebo herectví, jaké to je sedět na jevišti u stolu plného jídla a kdo ho učil vařit. To vše doplnila i hra s pěti slovy z kuchyně, rychlovýslech a písničky.
Holandský řízek:
1 kg vepřového bůčku, 2 až 3 cibule, koření dle chuti, sklenice mléka, 20 dkg eidamu, 1 kg brambor, trochu másla, strouhanka na obalení, vejce
Při přípravě jsme používali také mixér a šlehač.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.