Petr Martinák upekl kuře na cherry rajčatech
Naším hostem v rozhlasové kuchyni byl sice jeden muž, ale jakoby spolu s ním přišla i plejáda herců, komiků a politiků. To proto, že si Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal pozvali imitátora Petra Martináka. Přinesl recept na své oblíbené kuře na cherry rajčatech.
Naďu a Patrika čekalo od Petra i jedno sladké překvapení. S Petrem si povídali o vaření, o ekonomii, kterou vystudoval a o jednom slavném politikovi, který prý nezná ekonomickou teorii. Slovní hru s pojmy z kuchyně tentokrát napovídali slavné osobnosti ústy Petra.
Kuře na cherry rajčatech:
kuřecí stehna, sůl, brambory na 4 porce, snítka tymiánu, olivový olej a cherry rajčata
Postup:
Do pekáčku vyskládáme čtvrtky oloupaných brambor, zalijeme olivovým olejem a na dno přidáme trochu vody. Necháme v troubě asi 10 minut. Poté vyndáme, na brambory naskládáme kuřecí stehna, osolíme, posypeme snítkami tymiánu, položíme cherry rajčátka vč. keříku navrch a pečeme na 40 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.