Bohumil Klepetko uvařil špekové knedlíky se zelím a cibulkou

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili s moderátorem zpravodajských relací České televize Bohumilem Klepetkem. Vařili špekové knedlíky se zelím a usmažili cibulku navrch.

Povídali si překvapivě i o lodích, moři, plavbách i námořnické vlajkové abecedě. To všechno totiž Bohumila přitahuje už od dětství, kdy zatoužil stát se lodním důstojníkem. Pověděl vám také, jak zvládá vaření, která jídla miluje a co mu vařila babička.

Špekové knedlíky:
12 rohlíků, 1 kg uzeného bůčku, trochu mléka, 4 vejce, svazek sladkolisté petrželky, olej, sůl, pepř, cibule, kysané zelí, nové koření, trochu cukru

Reprízováno 26. října 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.