Těstoviny s listovým špenátem a tofu

Největší audioportál na českém internetu

Připravíme si listový špenát | Foto: Martin Čuřík

Apetýt nabízí bezmasý páteční recept. Hlavní ingrediencí bude listový špenát – je studnicí zdraví a celkové kondice.

Pomáhá chránit před rakovinou, udržuje silné kosti, prospívá očím a podporuje štítnou žlázu, na níž stojí a padá mnoho životně důležitých procesů.

Těstoviny se můžou vyměnit třeba za halušky nebo italské bramborové gnocchi. Čerstvý špenát je lepší, můžete ale také zpracovat mražený listový špenát. Pokud místo běžných použijete třeba rýžové nebo kukuřičné těstoviny, bude jídlo bezlepkové.

Budete potřebovat:

  • 400 g očištěného špenátu
  • 320 g těstovin
  • 150 ml ovesné smetany
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžíci rýžové mouky
  • 1 uzené tofu
  • uzenou paprika
  • sůl, pepř
  • olej

Postup:

  1. Tofu nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova na oleji, ke konci smažení přidáme papriku. Kostičky dáme okapat na papírovou utěrku.
  2. Česnek nakrájený na plátky osmahneme na oleji a zalijeme trochou vody. Přihodíme špenát a přikryjeme pokličkou.
  3. Poté, co špenát zavadne přilijeme smetanu. Mouku smícháme s trochou vody a přilijeme ke směsi. Osolíme, opepříme a necháme zhoustnout.
  4.  Těstoviny uvařené podle návodu přelijeme omáčkou a posypeme kousky tofu.

Mohlo by vás zajímat