Piccalilli aneb nakládaná zelenina po anglicku
Dnes zavítáme na návštěvu do Hraničního zámečku Lednicko-valtického areálu, kde najdeme restaurant Essens.
V areálu si kuchaři pěstují to, co dávají na talíř a používají zásadně regionální ingredience. Pochlubit se mohou vítězstvím v kategorie Restaurace v projektu Gourmet Jižní Morava 2019. Šéfkuchař Otto Vašák, který má praxi z michelinské restaurace vás dnes naučí anglickou nakládanou zeleninu.
Připravte si:
- 750 g růžiček květáku
- 550 ml bílého vinného octa
- 300 ml sladkého octa (ocet + pivo)
- 200 g cukru
- 1 lžíci kurkumy
- 30 g anglické hořčice
- 20 g solamylu
- 40 ml vody
- 300 g cibule
- 200 g nakrájených španělských okurčiček
Postup:
- Květák si den předem naložíme do osolené vody.
- Zbylé ingredience zavaříme, přidáme od soli opláchnutý květák a okurčičky, 3 minuty povaříme.
- Rozdělíme do horkých sklenic a otočíme vzhůru nohama a necháme vychladnout.
Další inspiraci na gastrovýlety po jižní Moravě najdete na webu gourmetjiznimorava.cz
Související
-
Špenátové palačinky
Na výlet i pro recept jsme se tentokrát vydali do Čejkovic. Připravte si s námi výborné špenátové palačinky!
-
Chléb a chorizem a rozmarýnem
Dnes se za dobrým jídlem vydáme do Mikulova. Ke gastronomii přivedla paní Jitku Vrbkovou z KUK bistra doslova vášeň.
-
Konfitovaná kachna s višňovou omáčkou a šouletem
Za receptem se vydáme do Nového Šaldorfu, za dvěma kamarády, kteří se mohou pyšnit titulem Vítěz kategorie Vinařství v projektu Gourmet Jižní Morava 2019.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.