Domácí zadělávané dršťky
Dnes se za receptem vydáme do degustačního sklepa, který je jako z pohádky. Vinařství Piálek a Jager z Nového Šaldorfu je hrdým Vítězem kategorie Vinařství v projektu Gourmet Jižní Morava 2019.
K dobrému vínu tady sympatičtí pánové pravidelně podávají i dobré jídlo a jedno nás dnes naučí. Jsou to domácí zadělávané dršťky, na přípravu téhle dobroty budete potřebovat:
- 400 g hovězích drštěk vypraných a předvařených
- 200 g choriza nebo maďarské/pikantní klobásy
- cca 250 ml smetany 33%
- petržel
- citronovou šťávu
- sůl, pepř
Postup:
- Klobásu nakrájíme najemno a vysmažíme.
- Jak pustí tuk, přidáme dršťky nakrájené na malé kostičky.
- Orestujeme a zalijeme smetanou.
- Zredukujeme cca na ½, a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávu.
- Na závěr přidáme nasekanou petržel a necháme prohřát.
- Ideálně podáváme s čerstvým chlebem.
Další inspiraci na gastro výlety po naší jižní Moravě hledejte také na webu gourmetjiznimorava.cz.
Související
-
Špenátové palačinky
Na výlet i pro recept jsme se tentokrát vydali do Čejkovic. Připravte si s námi výborné špenátové palačinky!
-
Chléb a chorizem a rozmarýnem
Dnes se za dobrým jídlem vydáme do Mikulova. Ke gastronomii přivedla paní Jitku Vrbkovou z KUK bistra doslova vášeň.
-
Konfitovaná kachna s višňovou omáčkou a šouletem
Za receptem se vydáme do Nového Šaldorfu, za dvěma kamarády, kteří se mohou pyšnit titulem Vítěz kategorie Vinařství v projektu Gourmet Jižní Morava 2019.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka