Bandorník, drn, báč, babčák, láta... Zkrátka bramborák
Drn, báč, babčák nebo láta, to jsou všechno názvy pro pokrm, který je u nás znám především jako bramborák. Jak ho připravovaly naše babičky, poví Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme, posolíme a promícháme s trochou mouky – ne moc. Na deset brambor dáme jen jednu vrchovatou lžíci. Přidáme česnek, majoránku, sůl a kmín, můžeme i cibulku zpěněnou na slanině. Těsto v tenké vrstvě natřeme na pánev a smažíme, nebo na plech a pečeme do křupava v troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.