Dušená hovězí kližka podle Anny Drůbkové
Zkusíme dušenou hovězí kližku, tak jak ji budoucím hospodyním doporučovala autorka jedné z příruček pro začínající hospodyně Anna Drůbková.
- 70 dkg hovězí kližky
- 3-4 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- majoránka
- ¼ l smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 mrkev
- hrst zavařeného hrášku
- olej
Kližku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrt kolečka. Na troše oleje zpěníme cibuli a za stálého míchání osmažíme. Až začne zlátnout, přisypeme maso a za častého míchání opečeme do hněda. Okořeníme, osolíme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka, podléváme podle potřeby.
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. K měkkému masu přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, přisypeme nakrájenou mrkev, zavařený hrášek a ještě 15 minut povaříme. Po odstavení z plotny vmícháme rozmačkaný česnek. Podáváme s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka