Zápar na nemocné ledviny

Babiččiny recepty: Zápar na ledviny
Oblíbenou bylinkou našich babiček byl zlatobýl, používaly ho k léčení i kouzlení. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přiblíží i jeho různé názvy a přidají recept na zápar.
Ingredience
- 3 díly celíku zlatobýlu (nať a květ)
- 1 díl přesličky rolní (nať)
- 1 díl vrbice bílé
Dvě polévkové lžíce směsi bylin zalijeme jedním litrem vařící vody a necháme čtvrt hodiny louhovat. Pijeme třikrát denně jeden šálek vlažného záparu, asi deset minut před jídlem. V období užívání čaje je třeba pít hodně tekutin.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka