Hovězí na česneku s majoránkou na svátek Božího těla

Babiččiny recepty: Hovězí na česneku s majoránkou
Připomeneme oslavy svátku Božího těla, při jejichž příležitosti se mimo jiné podávalo hovězí na česneku s majoránkou.
- ¾ kg hovězí kližky
- sůl
- mletý pepř
- 3 cibule
- 8-10 stroužků česneku
- vrchovatá lžíce majoránky
- 1 lžička hořčice
- 2 lžíce sádla
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Promícháme s rozmačkaným česnekem, majoránkou a pepřem. Necháme několik hodin uležet. V kastrolu na sádle osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli. Přidáme maso a opečeme ze všech stran, občas promícháme.
Když je maso opečené, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí. Před konce dušení vmícháme trochu hořčice. Podáváme s se šťouchanými bramborami nebo s makarony.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.