Pár dobrých rad do kuchyně, které fungují i po sto letech

Největší audioportál na českém internetu

Kuchyňské náčiní (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Pár dobrých rad do kuchyně, které fungují i po sto letech

Jak praví známé pořekadlo, kde se dobře vaří, tam se dobře daří! A proto vám i dnes přináším několik tipů na ještě lepší domácí vaření.

Samozřejmě jsou to rady i sto let staré a stále fungují. Maso při vaření rychleji změkne, přidáte-li do vody špetku jedlé sody nebo lžíci rumu. Pečené maso bude měkké, potřete-li ho před pečením citronem a necháte půl hodiny stát. Řízky pěkně osmažíte, když je po klasickém trojobalu ještě protáhnete rozšlehaným bílkem a karbanátky můžete smažit jen na posolené pánvi, vlastního tuku mají dost a vy tak uděláte alespoň něco málo pro své zdraví.

autor: Iva Hüttnerová