Pavel Dumbrovský usmažil rizolety - plněné masové palačinky v trojobalu

Největší audioportál na českém internetu

Naďa Konvalinková, Patrik Rozehnal a Pavel Dumbrovský | Foto: Tomáš Rypan, Český rozhlas

Pavel Dumbrovský usmažil rizolety - plněné masové palačinky v trojobalu

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si pozvali do Pochoutek k plotně televizního moderátora Pavla Dumbrovského. Společně udělali jeho oblíbené rizolety - plněné masové palačinky smažené v trojobalu.

Během přípravy jste se dozvěděli, kde ochutnal Pavel brouky a kde opražené bílé larvy. Prozradil, jak je to se stravováním v letadle i jaké reportáže o jídle natáčel pro Československou televizi ještě před rokem 1989. V pochoutkové reportáži vám Soňa Jindrová řekla, jaké jsou druhy chilli papriček, a které patří k těm nejpálivějším.

Rizolety:
- náplň: mleté vepřové a krůtí maso, čerstvý tymián, sůl, pepř, olej, chilli koření.
- palačinky: hladká mouka, mléko, vejce, sůl
- trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka

Postup:
Udělají se klasické slané palačinky, mleté vepřové a drůbeží maso se ochutí solí, pepřem, tymiánem a trochou chili. Maso se vloží do palačinky a ta se zabalí jako obálka. Jednotlivé kusy se pak obalí jako klasické řízky - mouka, vajíčko, strouhanka. V troubě se rozehřeje v pekáči sádlo a pak se tam vloží "psaníčka" zabalením dolů a osmaží se.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

František Novotný, moderátor

setkani_2100x1400.jpg

Setkání s Karlem Čapkem

Koupit

Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.