Pavel Karas uvařil tymiánovou polévku a cukety s kuřecím masem a paprikou
Na vlnách Českého rozhlasu Region doplul až k vám do kuchyně moderátor počasí v České televizi Pavel Karas. Přijal pozvání Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala do rozhlasové kuchyně a uvařil tymiánovou polévku a cukety s kuřecím masem a paprikou.
Během vaření se samozřejmě tradičně povídalo. Řeč byla o tajemných předpovědích na Šumavě, dozvíte se, za jaké dobroty nejraději utrácel Pavel své dětské kapesné a jaké chutě preferuje dnes. Chybět nemohla ani zajímavost o jedné ze surovin a tradiční Slovní hra a Rychlovýslech.
Tymiánová polévka
100 g anglické slaniny, 100 g žampionů, 1 cibule nebo pórek, 1 lžíce tymiánu, bílý pepř, sůl, 4 brambory, 1 zakysaná smetana a mouka na zahuštění
Cukety s kuřecím masem a paprikou
1 menší cuketa, 4 zelené papriky, cibule, 2 rajčata, 2 kostky taveného sýra, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 lžička vegety (nebo směsi Aglio peperoncini a Chimichuri), sůl, pepř, chilli a 2 ks kuřecích prsou
Reprízováno 21.. ledna a 22. června 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.