Pochoutky s Janou Krausovou

V Pochoutkách se dělali krůtí steaky s máslovým špenátem a bramborovo-celerovým pyré. K tomu salát z baby špenátu s ořechy s dýňovými semínky a nakonec jahody s medem a pepřem se zakysanou smetanou. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili s herečkou Janou Krausovou.

Během přípravy tohoto degustačního menu si povídali o tom, jak se vaří na zámku na Sedlčansku, který vlastní spolu s hercem Karlem Rodenem. Také zjistíte, že celé menu je bezlepkové a v reportáži něco málo o celeru.

Krůtí steaky: krůtí prsa, 2 lžíce medu, šťáva z jednoho citronu, pár stroužků česneku, sůl, olivový olej, cibule

Máslový špenát: čerstvé špenátové listy, stroužek česneku, oříšek másla, zakysaná smetana

Salát: listy čerstvého baby špenátu, plátky citronu, šťáva z jednoho citronu, opražená piniová a dýňová semínka, olivový olej, trochu bílého vinného octa a sůl s medem

Jahody na pepři: čerstvé nebo mražené jahody, paličkou drcený pepř, 3 lžíce medu, zakysaná smetana

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.