Pochoutky s Kamilou Moučkovou
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili s hlasatelskou legendou Kamilou Moučkovou. Ta přinesla recept na svou nejoblíbenější polévku – kulajdu.
Během vaření si povídali o dětství, o chutích, jaké to je pracovat po vyhazovu z televize v divadelní kantýně. Zavzpomínali jsme na Václava Vydru nebo Josefa Zímu. A přinesli jsme zajímavosti o houbách.
Kulajda:
2 brambory, 100 g zakysané smetany, ocet, 250 g čerstvých nebo namočených hub, kmín, pískový cukr, vejce, hladká mouka, máslo, pepř, sůl, bobkový list, voda
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.