Pochoutky s Michalem Prokopem
V rozhlasové kuchyni u Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala se vystřídal v roli kuchaře muzikant, zpěvák a moderátor pořadu Krásný ztráty Michal Prokop. Přinesl recept na indickou kormu z kuřete.
Povídali si o tom, co je to korma, jaké koření se do ní přidává, jestli byl Michal v Indii a jaké země jsou pro něj cestovatelským snem. Zavzpomínali na vynášení jídel ze školní jídelny i vůbec první vystoupení Michala Prokopa před publikem.
Korma z kuřete:
kuře rozsekané na kousky, 2 lžíce na kostičky nakrájené cibule, ½ lžičky jemně nakrájeného česneku, ½ lžičky jemně nakrájeného máčeného zázvoru, 10 hřebíčků, 10 tobolek kardamomu, kousek skořice, 1 kelímek jogurtu, ½ lžičky celého pepře, sůl, tuk a citronová šťáva
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.