Pochoutky s Michalem Prokopem

V rozhlasové kuchyni u Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala se vystřídal v roli kuchaře muzikant, zpěvák a moderátor pořadu Krásný ztráty Michal Prokop. Přinesl recept na indickou kormu z kuřete.

Povídali si o tom, co je to korma, jaké koření se do ní přidává, jestli byl Michal v Indii a jaké země jsou pro něj cestovatelským snem. Zavzpomínali na vynášení jídel ze školní jídelny i vůbec první vystoupení Michala Prokopa před publikem.

Korma z kuřete:
kuře rozsekané na kousky, 2 lžíce na kostičky nakrájené cibule, ½ lžičky jemně nakrájeného česneku, ½ lžičky jemně nakrájeného máčeného zázvoru, 10 hřebíčků, 10 tobolek kardamomu, kousek skořice, 1 kelímek jogurtu, ½ lžičky celého pepře, sůl, tuk a citronová šťáva

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu