Pochoutky s Robertem Vanem

Jídla svého dětství podle své babičky - slovenské halušky s bryndzou a maďarské kuře na paprice - uvařil v Pochoutkách světoznámý fotograf Robert Vano. Ještě předtím ale vyfotil Naďu Konvalinkovou. Patrik Rozehnal ho při vaření samozřejmě řádně vyzpovídal...

Řeč byla o profesních začátcích, o tom, jak se dřívě vařilo na vesnici na Slovensku podle paní Ladungové a jak se ve výprodeji šminků potkal v New Yorku s herečkou Gretou Garbo. Robert se také pochlubil s rukou psanou knihou receptů po své babičce a mamince.

Bryndzové halušky
Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 150 g bryndzy, 200 ml smetany na šlehaní, 1 vejce, sůl, olej, voda, 6 plátků uzené slaniny


Kuře na paprice
Ingredience: 3 kuřecí prsa (bez kosti), 1 velká cibule, 1 zelená nebo bílá paprika, 2 rajčata, 4 stroužky česneku, 250 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, olej, sladká paprika, sůl, pepř, 400 g polohrubé mouky a 1 vejce

Naďu Konvalinkovou exkluzivně pro Český rozhlas Region zvěčnil Robert Vano

Robert Vano v Pochoutkách