Pochoutky se Štěpánem Rakem

Největší audioportál na českém internetu

Štěpán Rak v Pochoutkách | Foto: Petr Jindra

Virtuos Štěpán Rak a jeho oblíbená bramborová polévka

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili ve své rozhlasové kuchyni pravou českou polévku - bramboračku. Recept diktoval a na kytaru k tomu hrál virtuos Štěpán Rak. Nabízíme vám sestřih pořadu v mp3 i fotogalerii z natáčení...

Naďa a Patrik si se Štěpánem Rakem povídali nejen o jídle, ale také o nejdražších kytarách světa. Na jednu takovou totiž přímo v kuchyni zahrál sám mistr - stojí 1,5 milionu korun a Štěpán si ji přivezl z Austrálie jako dárek. Novinky o novém koření se dozvíte od Soni Jindrové.

Bramboračka
Ingredience: 3 kuličky nového koření, 3 lžičky majoránky, 2 kostky masoxu, 3 lžíce hladké mouky, 3 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, 8 brambor, 8 stroužků česneku, 8 kuliček černého pepře, 2 hrsti sušených hub, trochu petrželky nebo pažitky, 5 lžic másla, 3 lžíce polévkového koření, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1 bobkový list

Štěpán Rak v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.