Praktické rady do domácnosti: Skořice do svíčkové a pivo do vajíček

Skořice nepatří jen do štrůdlu a pivo se dá využít také jinak než jen jako oblíbený mok. Proč skořici přidat do omáček a pivo do míchaných vajec?

Dnes pro vás mám pár těchto praktických rad:

  • Pokud jste zahustili jídlo bramborovým škrobem, vařte ho už jenom chvilku, jinak opět zřídne.
  • Skořice nepatří jenom do štrůdlu. Svíčkové a rajské omáčce dodá jemnou chuť a krásnou vůni.
  • Míchaná vejce budou lahodnější, když ještě do syrových zašleháte malou lžičku majonézy.
  • Trojobal bude na řízcích lépe držet, když do vajíčka přidáte trochu piva.
  • Pomeranče a grapefruity půjdou lépe oloupat, když je necháte na pár minut plavat ve vlažné vodě.
  • Hovězí maso v guláši bude křehké a dříve uvařené, když do hrnce přidáte polévkovou lžíci rumu. To stojí za vyzkoušení, nemyslíte?
autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.