Radka Fišarová zapekla vepřovou krkovici s hořčicí a majonézou
S Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem vařila v Pochoutkách muzikálová herečka a nejmladší Evita všech dob - Radka Fišarová. Miluje pečené maso, proto nás naučila zapečenou vepřovou krkovici s hořčicí a majonézou.
Během vaření jste se dozvěděli, proč Radka domů nosí recepty a proč se raději na vaření dívá. Prozradila nám také, jak se dostala ke slavné roli Evity ve stejnojmenném muzikálu a jaká pravidla platí při zpívání ve sboru. Markéta Sokolová přichystala informace o druzích hořčic a Patrik vymyslel otázky do rychlovýslechu.
Vepřová krkovice s hořčicí a majonézou:
plátky vepřové krkovice silné cca 2,5 - 3 cm, sůl, pepř, sádlo nebo olej, plnotučná hořčice na potření plátků masa, sklenička majonézy, 20 dkg strouhaného sýru (čedar nebo eidam), 2 střední cibule, brambory jako příloha, majonéza
Postup:
Vepřové plátky osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a zprudka osmažíme na sádle
nebo oleji. Potom vkládáme do pekáčku, posypeme cibulí a sýrem a hodně pomažeme majonézou a necháme zapéct. Do masa nepíchat. Jako přílohu brambor - nejlépe opékaný.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.