Rady do kuchyně: Co dělat, aby kotleta byla šťavnatá nebo aby kynuté buchty neokoraly
25. srpen 2022

Rady do kuchyně: Co dělat, aby kotleta byla šťavnatá nebo aby kynuté buchty neokoraly
Rybu zbavíte zápachu, když ji na půl hodiny namočíte do mléka se špetkou čerstvě mletého pepře.
Aby kynuté buchty neokoraly, potřete je hned po vytažení z trouby teplou vodou s kapkou rumu a trochou cukru. Zůstanou měkké a vláčné několik dní.
Kotlety budou obzvlášť šťavnaté, když je před přípravou vložíte na pár minut do jednoho dílu octa a dvou dílů vody.
Česnek oloupete snadno, když ho na čtvrt hodiny vložíte do mrazáku. Slupka z něj půjde dolů skoro sama. Někdy je prostě potřeba věcem trochu pomoct.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka