Rady do kuchyně: Jak upéct dokonale křupavé kuře a uchovat citrony
Česnek snadněji oloupete, když ho nejdříve přelijete horkou vodou. Maso rychleji změkne, když k němu při vaření nebo dušení přidáte malou lžičku rumu.
Rozkrojený citron déle vydrží, když řez pocukrujete a uložíte ho do lednice. Připálený hrnec lépe vydrhnete, když v něm nejdříve rozvaříte cibuli. Rozinky přidávejte do těsta vždy obalené v mouce. Nepropadnou se díky tomu těstem na dno pekáče.
A ještě tip na dokonale upečené kuře. Na konci pečení ho polijte troškou piva, bude mít krásně zlatou a křupavou kůrku. A to ocení opravdu každý, že? Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.