Rady pro hospodyňky: Proč dát do oleje párátka a co dělat, když to přeženete s pepřem?
Pokud máte na sporáku nebo v troubě skvrny, které nejdou vydrhnout, zkuste na ně nalít ocet. Po několika hodinách je kyselina octová změkčí.
Při smažení se bude olej méně přepalovat a hnědnout, když do něj hned na začátku ohřevu přidáte několik párátek. Zašlé záclony před praním namočte alespoň na dvě hodiny do silné lázně z kuchyňské soli a potom běžně vyperte. Uvidíte, že opět najdou svoji bělost.
Podařilo se vám něco přepepřit? Stačí nakrájet jablko a chvíli v pokrmu povařit. Jeho ostrost se výrazně zmírní.
Míchaná vajíčka budou vláčná a jemná, když do nich při vaření přidáte lžíci minerální vody nebo sodovky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.