Řízky do zlatova nebo karbanátky smažené bez tuku. Není to žádná věda
Dobrých rad do kuchyně není nikdy dost.
Řízky pěkně osmažíme, když je po klasickém trojobalu ještě protáhneme rozšlehaným bílkem. Aby při smažení tuk neprskal, dejte do omastku kolečko mrkve nebo syrového bramboru.
Karbanátky můžeme smažit na posolené pánvi bez tuku, mají dost toho svého. Dobře je nastavíme strouhaným bramborem nebo mrkví.
Játra solíme až hotová, aby nám neztvrdla.
Párky a jitrnice při vaření neprasknou, přelijeme-li je před vařením vroucí vodou.
Suchý salám před loupáním ponořte na chvíli do studené vody.
Zabitá husa se lépe oškube, položíme-li přes ni mokrý hadr a žehličkou přežehlíme. Husy i slepice škubejte hned po zabití, dokud jsou ještě teplé.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.