Roční výluka v Kladně končí, na modernizovanou železniční trať se vrací vlaky

31. červenec 2024 14:03

Správa železnic obnoví provoz ve středu večer, první vlaky mezi stanicemi Kladno a Kladno-Ostrovec vyjedou ve čtvrtek. Rekonstrukce celého úseku trvala od listopadu 2022 a je dokončená ze dvou třetin. 

Vlaky nejprve vyjedou na jednu kolej, dvoukolejný provoz začne 20. srpna. 

Stavbaři provedli úpravu železničního podlaží, nahradili staré koleje a pražce a vybudovali nová přemostění. "V polovině května se také zprovoznil silniční podjezd v ulici Petra Bezruče, který nahradil dosavadní železniční přejezd. Ve stanici Kladno už jsou v provozu dvě nová nástupiště," poznamenal tiskový mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Výtahy na tato nástupiště se mají cestující dostat do konce prázdnin. 

Práce v současnosti pokračují stavbou silničního podjezdu ve Wolkerově ulici, který nahradí původní vytížený železniční přejezd, u kterého řidiči aut trávili i přes deset minut čekáním na zvednutí závor. V polovině příštího roku má být hotový nový podchod ve stanici Kladno.

Modernizovaná trať v Kladně

 Práce na nové nádražní budově a parkovišti P+R mají pokračovat až do roku 2026. Předpokládané celkové náklady stavby mají přesáhnout 4,68 milionu korun

Rekonstrukce je součástí projektu modernizace trati Praha-letiště-Kladno.

autor: jum
Spustit audio