Salát mesclun se slaninou a vejcem potěšil herce Ladislava Freje

Šéfkuchař Patrik Vágner z restaurace Vozovna naučil Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala připravovat salát mesclun. Obrovským fanouškem salátů je i herec Ladislav Frej, který s radostí přijal pozici vrchního ochutnavače.

Salát mesclun

5 druhů listových salátů (například lolo rosso, lolo biondo, frisée, římský salát, roketa)
3 plátky anglické slaniny
1 vejce
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička červeného balsamica
1 lžička třtinového cukru
1 lžička olivového oleje
sůl
pepř

Postup:

Listy opláchneme a natrháme (nekrájíme!) na proužky a před podáváním zalijeme zálivkou, kterou se salátem promícháme.

Listy opláchneme a natrháme na proužky

Podáváme s orestovanou slaninou a sázeným vejcem. Dozdobit můžeme nakrájeným rajčetem a ředkvičkou.

Dresing

Do misky si dáme lžičku hořčice, balsamica a oleje. Osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme lžičku cukru a metličkou promícháme. Pokud chceme dresing řidší konzistence, můžeme přidat trochu vody.

Čtěte také

Sázená vejce

Tvořítka (oka v pánvičce na lívance) vytřeme tukem. Do horkých tvořítek pak opatrně vyklepneme jednotlivá vejce, snažíme se, aby se žloutek neprotrhl. Zvolna vejce restujeme, aby bílek ztuhnul a žloutek zůstal mírně tekutý.

Salát mesclun se slaninou a vejcem

Patrik Vágner

Vyučil se na SOU v Ondříčkově ulici v Praze. Vařil například v hotelu Forum, Panorama nebo v hotelu U supa. Dnes šéfuje restauraci Vozovna ve Stromovce, kam původně zatahoval tramvaje. Dnes jde o výletní restauraci. Rád dělá hlavně česká jídla. Pokud má volno, sportuje.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.