Silvestrovské oslavy jsou přede dveřmi a chybět na nich určitě nebude jeden český kulinářský vynález. Kdo by ho nemiloval
Už je to více než sto let, co pražský lahůdkář Jan Paukert připravil první obložený chlebíček. Prakticky přes noc se stal gastronomickým hitem. Chodili na něj třeba Adina Mandlová, Karel Čapek nebo Jan Werich. Vlasta Burian dokonce přímo u Paukertů pořádal pro své přátele chlebíčkové večírky.
Dnes mají chlebíčky stovky variant a určitě nebudou chybět ani na silvestrovských oslavách u vás doma. Pokud byste je chtěli tentokrát připravit podle původní Paukertovi receptury, tady je návod. Krajíček veky namažte na polovině máslem a na druhou dejte bramborový salát. Na máslo položte plátky uherského salámu, na salát šunku od kosti. Ozdobte kyselou okurkou nebo šunkovou pěnou. Dobrou chuť přeje vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.