Šípkový čaj nebo čaj z květu černého bezu. Jsou chutné a zdravé
Také se u vás doma v tomto období začíná pít ve velkém čaj? Nejenom, že zahřeje, ale může být velmi prospěšný našemu zdraví.
Když se bavíme o starých časech, musíme vzpomenout čaj šípkový. Ten se vaříval jako prevence proti nachlazení, protože šípek je bohatým zdrojem vitamínu C. Je také skvělý, když se cítíte unavení nebo na noc, když se potřebujete pořádně vypotit.
A druhým čajem, který v domácnostech nechyběl, je ten z květu černého bezu. Je také zdrojem vitamínu C a je výborný při nachlazení a rýmě, mírní kašel, snižuje horečku a i po něm se výborně vypotíte. Navíc je výborný s medem a citrónem a chutná snad každému. Tak nezbývá, než koupit a vyzkoušet.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.