Sladká jídla můžete vylepšit. Naučte se dělat koláč s lesklým ovocem a zdokonalte drobenku
Milovníci sladkých jídel nad těmito triky zajásají. Co přidat do palačinek, aby byly krásně nadýchané, nebo jak vylepšit drobenku?
Ovoce na koláči bude krásně lesklé, když ho potřete vlažným sirupem ze stejného dílu vody a cukru.
Abyste vytvořili na dezertu křupavou krustu, posypte před nalitím těsta vymazaný pekáč hrubým cukrem.
Palačinky budou nadýchané, když namísto vody použijete do těsta sodovku.
Mezi nejoblíbenější koláče patří ty s drobenkou, a ta se dá krásně vylepšit. Na jablečný koláč přidejte do drobenky skořici, na švestkový mletý mák a na meruňkový nasekané mandle. Uvidíte, že tyto malé triky udělají koláče ještě chutnější.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.