Snídaně, která vám nastartuje den. Připravte si mrkvovou pochoutku!
V dopoledním Apetýtu vám celý srpen budeme nabízet každé pondělí inspiraci na jídlo, které bude výživově bohaté a kaloricky vyrovnané. Začneme snídaňovou mrkvovou pochoutkou.
Budete potřebovat:
- 80 g ovesných vloček
- 100 ml nízkotučného mléka
- 25 g nastrouhané mrkve
- 1 lžíci javorového sirupu
- 2 lžíce nasekaných pekanových ořechů
- špetku mleté skořice
Postup:
- Vše smícháme a dáme do sklenice s víčkem.
- Necháme nejlépe 2 hodinky vychladit v lednici, ideálně uchováme přes noc. Uleželá dobrůtka chutná ještě lépe!
Související
-
Zdraví prospěšný chleba
Zdravý chleba, o kterém se vám zatím možná ani nesnilo. Pojďte ho společně s Apetýtem vyzkoušet!
-
Ovocné knedlíky z kuskusu a vloček
V pátečním Apetýtu jsme se tentokrát zaměřili na knedlíky, na jejich lehčí variantu – základem bude kuskus. Je to tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.