Šťavnatý koláč bez mouky

V pátečním Apetýtu jsme pro vás vybrali tip na koláč z jablek a máku bez mouky.

Dříve používali lidé jen celozrnnou mouku, protože jinou zkrátka neznali. Teprve později se zrodila takzvaná bílá mouka. Do naší kuchyně sice patří, pro naše zdraví je ale dobré si ji někdy odpustit nebo zcela vynechat. A právě k tomu můžete využít třeba i náš dnešní recept.

Co potřebujete?

  • 240 g strouhaných jablek
  • 140 g bílého řeckého jogurtu
  • 100 g mletého máku
  • 40 g cukru (lze použít krupici nebo třeba kokosový)
  • 30 g kešu oříšků
  • 2 vejce

Postup:

  1. Kešu oříšky rozmixujeme na mouku a přidáme k nastrouhaným jablkům.
  2. Poté přidáme další ingredience a vymícháme těsto, které pak vylijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme asi půl hodiny na 180 stupňů.

Tip: Hotový koláč můžete potřít marmeládou nebo čokoládovou polevou. Případně můžete místo jablek použít nastrouhanou oloupanou cuketu.     

Mohlo by vás zajímat