Tereza Boučková upekla bulharskou musaku

Tereza Boučková upekla bulharskou musaku
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si pozvali do Pochoutek jako hosta spisovatelku Terezu Boučkovou. Ta dodnes ráda peče musaku podle své bulharské babičky. A tak se rozhodla, že nás ji naučí a odhalí tajemství bulharské kuchyně.
U vaření se vždy dobře povídá, takže jste se dozvěděli, co ještě dobrého vařila a pekla bulharská babička, co dobrého Tereza ochutnala a jaká jídla má ráda. Prozradila nám, jak dlouho se píše jedna kniha, jestli je lépe být hladový nebo sytý a zda jako pošťačka mohla nosit v brašně s dopisy i jídlo a proč ji honil zlý pes.
Bulharská musaka:
1 velká cibule, trochu sádla, ½ kg hovězího mletého masa, bulharská směs koření čubrica, 1 kg brambor, 3 menší cukety, jedno vajíčko, trochu mléka na rozkvedlání, sůl, pepř a zakysaná smetana
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka