Tipy na víkend – vyberte si svůj region!

28. červen 2024

Ještě nevíte, kam se o víkendu vydat za kulturou, památkami, za sportem nebo do přírody? Můžete si jít poslechnout hudbu na festival, shlédnout divadelní představení pod širým nebem nebo objevit japonskou kulturu. Podívejte se, co zajímavého se chystá ve vašem kraji.

Karlovy Vary ožijí 58. ročníkem Mezinárodního filmového festivalu. Odpoledne budou moci přivítat fanoušci před hotelem Thermal filmové hvězdy. Festival začne oficiálně v 18:00 projekcí filmu Až na konec světa. V úvodu převezme americký herec Viggo Mortensen cenu prezidenta festivalu Jiřího Bartošky.

Tuto sobotu 29. června se ve Slavkově u Brna uskuteční jedno z největších setkání majitelů a obdivovatelů historických vozidel a motocyklů do roku 1989 Veteranfest. Areál zámeckého parku, kde se setkání milovníků starých aut koná, se otevře už v 7 hodin ráno, program pak začne v 9 hodin. Obsahuje také hudební a taneční vystoupení nebo módní přehlídku.

V pátek 28. a v sobotu 29. června můžete shlédnout divadelní představení Revizor v netradičním prostředí – na nádvoří Státního zámku Sychrov. Představení klasického díla Nikolaje Vasiljeviče Gogola v podání Městského divadla Mladá Boleslav začínají vždy v 20.30.

Český Krumlov obklopí vážná hudba, začíná Festival komorní hudby. Zahájí ho páteční a sobotní Barokní noc na zámku Český Krumlov. Návštěvníci zažijí atmosféru divadelních a hudebních slavností konaných v 18. století. Vrcholem večera je poté opera v barokním divadle zakončená v zámecké zahradě s dobovým ohňostrojem.

Královská zahrada Pražského hradu se od pátku 28. do neděle 30. června promění v jedinečnou Garden Party. Od pátku 28. do neděle 30. června zde více než tři desítky vystavovatelů naservírují vybrané delikatesy ze všech koutů Evropy.

A v pražské zoo je na poslední tři červnové dny připravena zábavná kvízová stezka napříč zoologickou zahradou. Čekají vás zajímavé úkoly, do jejichž řešení se zapojí celá rodina, a ještě se něco dozvíte o zvířatech, jako jsou vombati, gorily, orangutani, rybožravé sovy ketupy, plameňáci nebo několik druhů želv. Na úspěšné řešitele čeká na konci drobná odměna. Podívat se můžete i na nový přírůstek, mládě vombata.

Chcete vědět, co zajímavého se děje blízko vás? Klikněte do mapy a vyberte si z našich tipů.

Rádi zveřejníme i vaše tipy. Napište nám je na adresu vikend@rozhlas.cz.

autor: djo
Spustit audio