Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

S Naďou Konalinkovou a Patrikem Rozehnalem vařil v Černokosteleckém pivovaru v tamních humnech šéfkuchař Titus Eliáš z restaurace Na Kopci v Praze.

Prozradil recept na plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a k tomu připravil omáčku z černého piva a se šťouchanými bramborami.

Během vaření jste se dozvěděli, jak se vaří v bývalém řeznictví a jak je těžké vést dvě restaurace. Zmíněné jídlo ochutnávala i zpěvačka Petra Černocká, která prozradila, jaký vztah má k pivu a jestli někdy zlatavý mok ovlivnil její pěvecké vystoupení.

Plněná volská oháňka:
volská oháňka, bránice, toustový chléb, vejce, svazek sladkolisté petržele, mléko, trošku slaniny, 1 větší cibule, sůl a pepř

Omáčka z černého piva:
trochu kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer), 1 menší cibule, malý rajčatový protlak, trochu černého piva a telecího vývaru

Šťouchané brambory:
brambory, pórek, cibule a trochu másla

Reprízováno 3. srpna 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.