Upadla vám při vaření ruka s kořením? Drobné katastrofy v kuchyni se dají jednoduše zachránit
Přepepřenou polévku nebo omáčku zachráníte jablkem. Nakrájené na kostky ho vhoďte do hrnce a krátce povařte. Chuť pepře se zmírní.
Pokud to přeženete s pálivou paprikou, zkuste přidat třeba do guláše nastrouhaný a opečený chleba nebo nastrouhanou syrovou bramboru. Příliš kyselá kulajda se srovná, když do ní přidáte kousek másla nebo trochu mléka či smetany.
A zakalený vývar vyčistí vyšlehaný vaječný bílek. Ale pozor, musí přijít do studené polévky. Opatrně jej vmíchejte, pomalu přiveďte k varu a kal na povrchu posbírejte. Úspěchy v kuchyni přeje vaše Iva Hüttnerová.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.