Václav Postránecký zapekl „Čihákovy brambory“

V Pochoutkách poctil Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala svou návštěvou herec Václav Postránecký. Přinesl s sebou recept na oblíbené „Čihákovy brambory“.

Vaření umožnilo i povídání o oblíbených jídlech, o lásce ke grilování o Nadiných dietách. Dozvěděli jste se, co to jsou „dědovy štětky“ a jak se Václav orientuje v kuchařské historii. To vše s písničkami a pečením.

Čihákovy brambory:
malé nové brambory 1kg - oprat kartáčkem, svazek petržele - lepší je drobný kořínek, svazek mrkve, celý citron - vymačkat a nakrájet na půlkolečka, celá palice česneku - jen odkrájet konečky, 1-2 cibule - nakrájet na plátky, 1 celý pórek - nakrájet na kolečka, petrželová nať - asi z půlky svazečku, větvička libečku, 1 na kotky nakrájené máslo, dále libový bůček nebo kotleta, případně kuřecí řízek, bazalka, oregano, tymián, sůl, sladká chilli omáčka

Postup:
Vše promíchat, vložit na zesílený alobal spolu s masem, zabalit a péct asi 45 minut v horkovzdušné troubě na 200 °C, nechat dojít. Jde to i na grilu. Je-li petržel a mrkev velká, nakrájet na špalíky, velké brambory nakrájet na půl i na čtvrt.

Reprízováno 5. října 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka