Vaření je pro většinu žen téměř denní činností a Iva Hüttnerová má jednu neobvyklou radu
Rady a tipy našich babiček jsou k nezaplacení. I dnes budou o vaření.
Bramborové knedlíky se nerozvaří, když je před vložením do vody obalíte v Solamylu. Pevné na povrchu zůstanou, i když přidáte do vody dvě lžíce octa. Smažený květák bude křupavý, když místo strouhanky použijete dětskou krupici. A játrové knedlíčky se nerozvaří, když je před vařením necháte půl hodiny v mrazáku.
Přiznám se, že i mě samotnou některé rady překvapují. Například ta, že při vaření omáčky máme do hrnce vložit skleněnou kuličku. Prý se varem pohybuje po dně a zabrání tak připálení. Až to zkusíte, dejte nám vědět, jestli to funguje.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.